First-Line Juristen

incasso & debiteurenbeheer

First-Line Juristen adviseert u bij Incasso & Debiteurenbeheer.

De facturen zijn de deur uit maar blijven (te lang) onbetaald. Ondanks uw herhaaldelijke sommatie blijven uw klanten in gebreke. Een groot probleem voor u want de omzet is pas behaald als deze ook wordt betaald.

Wij denken graag met u mee om liquiditeitsproblemen te voorkomen.

Debiteurenbeheer
Wij verzorgen het debiteurenbeheer voor u op correcte en professionele wijze. Uiteraard met grote aandacht voor de relatie met uw klant!  Een correct en consequent debiteurenbeheer voorkomt in veel gevallen het niet of te laat betalen van vorderingen.

Wij verzorgen de complete correspondentie en behandelen de telefonische en schriftelijke reacties op uw facturen en sommaties. Betalingen kunnen uiteraard rechtstreeks aan u plaatsvinden.

Incasso/Minnelijke fase

Als ondanks de sommatie nog niet wordt betaald, zullen wij de debiteur namens u in gebreke stellen. Voor zover uw debiteur nog niet in verzuim is, is dit noodzakelijk voordat u de vordering ter incasso kunt aanbieden.

Als de sommatie niet het gewenste effect heeft, adviseren wij doorgaans de zogenaamde laatste waarschuwing. De debiteur wordt voor de laatste keer gesommeerd te betalen, zonder verdere kosten.

Ook wordt uw relatie gewezen op de (financiële) consequenties van de incassoprocedure die volgt mocht de debiteur nog niet overgaan tot betaling.

Gemiddeld worden meer dan 80% van de rekeningen snel betaald in deze fase. 99% van de goede relaties die u heeft met uw klanten blijven in stand !

Uiteraard bieden wij onze werkwijze op maat aan en gericht op uw wensen en organisatie.

Incasso - Gerechtelijke fase

Als de betaling ondanks alle maatregelen toch uitblijft kunt u ervoor kiezen om met behulp van de rechter betaling af te dwingen. Dit wordt de gerechtelijke fase genoemd. Voor vorderingen onder de EUR 25.000,--:

·         stellen een dagvaarding op;
·         procederen wij voor u bij de rechtbank;
·         incasseren wij de vordering met behulp van de deurwaarder (executiefase).

De gemaakte kosten zullen wij natuurlijk zoveel mogelijk verhalen op de debiteur.

Voor vorderingen boven de EUR 25.000,-- geldt verplichte procesvertegenwoordiging, waardoor u zult moeten laten bijstaan door een advocaat. Wij kunnen hierin bemiddelen of indien gewenst het contact met de advocaat onderhouden.

Wilt u vrijblijvend weten wat First-Line Juristen voor u kan betekenen? Mail uw vraag of neem telefonisch contact met ons op.

 

Laatste nieuws

- ‘Gewoon’ een transitievergoeding bij verwijtbaar handelen werknemer

Een werknemer handelt diverse keren in strijd met de veil...

- Aansprakelijkheid voor gevolgschade uitsluiten in algemene voorwaarden?

Maak je een fout, dan kun je aansprakelijk worden gesteld...


Contactgegevens

Bezoekadres:
Haarweg 3
7651 KE Tubbergen
T 0546-629925
F 0546-629901
E info@first-line-juristen.nl

Meer informatie op onze Contactpagina.